24.11.2015

Din Görevlileri İçin ‘Aile Okulu Semineri’ Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından, Din Görevlilerine ve eşlerine yönelik “Ailede Dini Değerler ile Çocuk Eğitimi ve Mahremiyet Bilinci” gibi konularda bilgilendirme yapmak ve Aile yapısının desteklenmesi amacıyla Çorum İl Müftülüğünce ‘Aile Okulu Semineri’ düzenlendi.

Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ve Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın Başkanlığında Müftü Yardımcısı Selahattin Bozkurt’un organizesinde gerçekleşen Aile Okulu Seminerine; Müftülük Daire Amirlerinin yanı sıra çok sayıda Din Görevlileri ve Eşleri katıldı.

Seminerin açış konuşmasını Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın yaparak konuşmasında “Aile içi ilişkilerde saygı, sevgi ve samimiyet önemli unsurlardandır. Yuvalarımızdaki çatırdamaların ve problemlerin artması ile birlikte gelişen olaylarının önüne geçebilmek ve bireylerin daha mutlu bir yuva kurabilmelerini sağlamak amacıyla Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığımız tarafından “Aile Okulu Seminerlerini planladıklarını” ifade etti.

18-19 Kasım 2015 tarihleri arasında iki gün boyunca gerçekleşen seminere; Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muammer Cengil ve Doç.Dr. Adem Korukçu, İstanbul Vaizi Ayşenur Özkan ile Uzman Psikolog Rukiye Karaköse konuşmacı olarak katıldı.

Seminerin ilk gününde Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Cengil ‘Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Ailede Dini Değerler’ konularına değinirken daha sonra ‘Eşler Arası İletişim ve Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları’ konulu seminer sunumuyla İstanbul Vaizi Ayşenur Özkan katılımcılarla biraraya geldi.

Seminerin ikinci gününde ‘Çocukluk Döneminde Din ve Değer Eğitimi’ konusunda Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Korukçu bilgilendirme yaparken Uzman Psikolog Rukiye Karaköse de ‘Çocuğa Mahremiyet Bilinci Kazandırma ve Ergen Sorunları ve Gençlerle İletişim’ konularında bilgiler sunarak katılımcılarla çok önemli konular paylaştı.

Katılımın yoğun olduğu ve faydalı bilgilerin yer aldığı seminerde konuşmacılara program sonunda çiçek takdimleri yapıldı.