08.10.2018

İkizce Köyü Cami, Dualarla İbadete Açıldı

Çorum-Laçin İlçesi İkizce Köyü (Bağzık) Camii, dualarla hizmete açıldı. Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nce 2 yılda yapımı tamamlanan üç katlı camii, bünyesindeki bayanlar için özel asansörlü bölümüyle de dikkat çekiyor.

07 Ekim 2018 Pazar günü öğle namazından yapılan açılış törenine Laçin Kaymakam Vekili Hacı Asım Akgül, Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, İkizce Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adil Aydoğdu, Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Bölükbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan açılış töreni ve duanın ardından davetliler, caminin bahçesinde kurulan sofralarda ağırlandı. Yaklaşık 500 kişilik üç katlı caminin ilk katı Kur'an Kursu olarak hizmet verecek. Orta kat erkekler için dizayn edilirken, üst kat bayanlar için ayrıldı. Asansörü de bulunan caminin yapılmaya başladığı günden beri köydeki 30 olan hane sayısının 45'e çıktığını ifade eden Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Bölükbaş, "Camimizin tamamlanmasıyla çok daha değerli bir kimliğe kavuşan köyümüzdeki hane sayısı şimdiden artmaya ve köyüne dönen hemşehrilerimizin sayısının çoğalması hissedilir derece fark ediliyor. Hususen dernek başkanımıza ve camimize hayırda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum." dedi.