24.09.2018

Muharrem Ayı'nda Hz. Hüseyin Mescidi Dualarla İbadete Açıldı

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan mahalle mescidlerinden biri daha ibadete açıldı. Tarakçı 7.sokakta (Pazartesi Pazarı yanı) inşa edilen Hz. Hüseyin mescidi Cuma namazı ile birlikte ibadete açılmış oldu. Muharrem ayına denk gelen Hz. Hüseyin Mescidinin açılışına; Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Belediyesi tarafından 3 mahalle mescidinin tamamlandığını 3 mescidin de önümüzdeki günlerde ibadete açılacağını ifade etti. Çorum Belediyesinin mahalle mescitleri ilgili çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıklarını kaydeden Gül; “Silmkent’te Osman Gazi, Bişkek Caddesinde Murad Hüdavendigar, İlhan Gürel Caddesi’nde Yavuz Sultan Selim mescitleri olmak üzere 3 mescit yer alıyordu bunları tamamladık. Bir diğer etapta ise; Gülabibey mahallemizde Bağcılar 19. sokakta Orhan Gazi Mescidi,  Bağcılar 73. sokakta Ertuğrul Gazi Mescidi vardı bunları da yakın zamanda ibadete açacağız. Meslek Yüksekokulu bahçesinde inşa edilen mescitte de çalışmalarımız hızla devam ediyor.” dedi.

Muharrem ayında Hz. Hüseyin mescidin açılışının güzel bir tevafuk olduğunu dile getiren Başkan Gül, “Hazreti Hüseyin Mescidimizin açılışını böyle mübarek bir ayda, müminler için mübarek olan bir günde, İslam dünyasının ortak bir değeri olan Aşura gününde gerçekleştiriyoruz. Adıyla müsemma olan mescidimizin açılışı mübarek muharrem ayında olması güzel bir tevafuk oldu. Bu mescidin adını da Peygamber Efendimizin, “Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim” dediği, sevmemizi emrettiği torunu, Hazreti Hüseyin Efendimizin adını verdik. Peygamberimize ve Onun ehl-i beytine sonsuz salat ve selam olsun” diye konuştu.

İL MÜFTÜMÜZ DR. AHMET AKIN: ‘ÇORUM BELEDİYESİ ÖRNEK BİR BELEDİYE’

Açılışta konuşan Çorum İl Müftmüz Dr. Ahmet Akın, kuran kursları, cami ve mescitler yaptıran Çorum Belediyesi’nin din hizmetleri alanındaki çalışmaları ile Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

4-6 Yaş Kuran Kursları, Prof. Dr. Hayreddin Karaman İmam Hatip Külliyesi Abdulhamid Han Camii, Akşemseddin Camii ve mahalle mescidlerini daha birçok hizmeti halka ulaştıran Çorum Belediyesi’nin takdir topladığını anlatan Akın, “Şehrimize böylesi hizmetler yapanlardan Allah razı olsun. Bu hizmetler İslam Beldelerinin birer simgesidir. Böylesi hizmetleri bizlere sunan başta Belediye Başkanımız’ın şahsında tüm belediye çalışanlarına ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından caminin açılış kurdelesi kesilerek İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın'ın duasına vatandaşlar hep birlikte 'amin' dedi. Duanın ardından vatandaşlara aşure dağıtılarak ayrıca pilav üstü döner ve ayran ikramı da yapıldı.