T.C. ÇORUM VALİLİĞİ

05.04.2016

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ

Misyonumuz

Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir.

Vizyonumuz

Ülkemizde ve İlimizde İslam dinine ilişkin her hususta referans alınan, etkin ve saygın kurum olmak.

Yetki, Görev ve Sorumluluklar

Kurumumuzun yetki ve sorumlulukları, Anayasa ve Kanunla belirlenmiştir. Bu husus Anayasanın 136. maddesinde, “Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, (İl Müftülüğü) laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir.” 22/06/1965 tarihli ve 633 sayılı “Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun”un 1 inci maddesinde de, “İslam Dini’nin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek…” Şeklinde ifade edilmiştir.

Çorum İl Müftülüğü, mülkiyeti hazineye ait İlimiz Bahçelievler Mahallesi Gazi Caddesi üzerinde 5876 M2 arsa üzerine  3 katı hizmet binası ve 2 katı ise Yatılı Kız Kur’an Kursu (Bahçelievler Kız Kur’an Kursu) olan bir sitedir. Sitemiz devlet bütçesinden yapılmış olup Ağustos-1998 ayında hizmete açılmıştır.

HİZMET STANDARTLARIMIZ aşağıdaki dosyada açıklanmıştır, lütfen tıklayınız!!!