04.09.2018

Yeni Müftü Yardımcılarımız Resmi Görevlerine Başladı

Yeni Çorum İl Müftü Yardımcılarımız Yıldız Üveyik ve Adem Aygül resmen görevlerine başladı. Trabzon-Ortahisar İlçe Müftülüğünden Çorum İl Müftü Yardımcılığına atanan Adem Aygül ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Çorum'a ilk defa Bayan İl Müftü Yardımcılığı kadrosuyla atanan Yıldız Üveyik yeni görevlerine resmen başlamış oldular.

İL MÜFTÜ YARDIMCISI YILDIZ ÜVEYİK KİMDİR?

1978 yılında Çorum’da doğdu. 1995 yılında Çorum İmam Hatip Lisesi’nden, 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2009 yılında Yozgat İlinin Esenli Kasabası’nda Kur’an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı. Erzincan’da 2 yıl, Kayseri İli’nin Kocasinan İlçesi’nde 1 yıl bu görevine devam etti. Daha sonra 2012- 2015 yılları arasında Kayseri Dinî Yüksek İhtisas Merkezi’nde uzun süreli hizmetiçi eğitim kursuna katıldı ve bu eğitimi birinci olarak tamamladı. Buradan mezun olduktan sonra Çorum İskilip İlçe vaizliğine atandı. Daha sonra Çorum İl vaizi olarak görev yaptı. 03.08.2018 tarihinde Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Temel İslâm Bilimleri Anabilim dalı, Arap Dili ve Belâgatı alanında “Meryem Sûresi’nin Arap Dili ve Belâgatı Açısından Tahlîli” konulu tezini tamamladı. 10.08.2018 tarihinde Çorum'un ilk bayan İl Müftü Yardımcılığına atanan Yıldız Üveyik, evli ve iki çocuk annesi olup Arapça bilmektedir.

İL MÜFTÜ YARDIMCISI ADEM AYGÜL KİMDİR?

01/01/1972 Samsun Ladik İlçesi Deliahmetoğlu Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. 1 Yıl Kur’an Kursunda okudu. 1989 Yılında Amasya İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 1990 yılında Kastamonu’da İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1992 yılında Samsun Tekkeköy İlçesine naklen geldi. Aynı yıl 19 Mayıs Üniversitesinde başlayıp 1997 yılında mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde 14. Dönem Hizmetiçi Eğitim İhtisas kursuna başlayıp 1999 yılında kursu bitirdi. Aynı  yıl Havza İlçe Vaizliğine atandı. Aynı yıl askerlik görevini kısa dönem olarak yaptı. 2000 yılında Ardahan Hanak İlçe Müftülüğüne atandı. 2003 yılında Amasya Göynücek İlçe Müftülüğüne atandı. 2007 yılında Amasya İl Müftü Yardımcılığına atandı. 2013 yılında Rotasyonla Trabzon İl Müftülüğüne atandı. Aynı yıl Trabzon’un büyükşehir olması nedeni ile yeni kurulan merkez Ortahisar İlçe Müftülüğünü kurmakla görevlendirildi. 15/07/2014 yılında aynı İlçe Müftülüğüne atanan Adem AYGÜL, buradaki hizmet süresini tamamladıktan sonra 30.07.2018 tarihinde Çorum İl Müftü Yardımcılığı görevine atanmış olup evli ve 4 çocuk babasıdır.