19.07.2018

TDV Çorum Şubesi 2018 Yılının İlk Kurban Bağışını Aldı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) vatandaşların kurban bağışlarını Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla kardeşlik için yola çıkıyor.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI ÇORUM ŞUBESİ, İLK KURBAN BAĞIŞINI ALDI

2018 yılının ilk kurban bağışı Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi Görevlileri Mustafa Ersoy ve Tarık Gökçe tarafından alındı. Çorum'un tanınmış esnaflarından biri olan Ömer Uğur Sungur, yurtdışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı'na 3 adet kurban bağışını yaptı. 2018 yılının ilk kurban bağışının alınmasıyla birlikte Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi de vekalet yoluyla kurban bağışlarını almaya başlamış oldu.

KURBAN BEDELİ : YURTİÇİ 850 TL, YURTDIŞI 625 TL

Çorum İl Müftümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Başkanı Dr. Ahmet Akın, kesilen kurban etlerinin Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kursu ve öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere, yurtdışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan, Myammar başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya'yla birlikte dünya'nın toplam 145 Ülkesinde kurban kesimi yaparak vatandaşların adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaklarını söyledi.

İl Müftümüz Akın, "Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşların bilgilendirilmeleri ve onların ilgili banka şubelerine kurban bağışı ücretlerini yatırmalarına yardımcı olmak amacıyla her yıl olduğu gibi yakın zamanda yine Çorum Saat Kulesi yanı Hürriyet Parkı’nda önünde kurban standı açacağız. Vatandaşlarımız kurbanlarını ister İl Müftülüğümüze gelerek, ister TDV Çorum Çarşı Şubemize gelerek, ister yakın zamanda açacağımız kurban standımıza gelerek ister ilgili banka şubelerinden kendileri yapabilirler. Ayrıca, vekalet yoluyla kurban kestirecek vatandaşların kurban bedellerini yine internet adresimiz olan http://bagis.tdv.org.tr/ adresinden de kendileri yapabileceklerdir."diye konuştu.