16.07.2018

İl Müftülüğümüz, "Din İstismarı İle Mücadele" Programı Düzenledi

Çorum İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri münasebetiyle çeşitli programlar düzenlendi.

Merkez Ulucamii'de cuma namazı öncesi 15 Temmuz ve tüm Aziz Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve dualarla başlayan programlar yine çeşitli bilgilendirme konferans ve seminerler ile devam etti.

Çorum Devlet Tiyatro Salonunda 14 Temmuz 2018 Cumartesi saat: 10:00'da "Din İstismarı ile Mücadele" konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminere konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Abdülazizoğlu, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Yazıcı, Yozgat Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, 15 Temmuz Gazisi İmam-Hatip Yavuz Yanmaz, Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, 13 İlçe Müftüsü, Müftülük Personeli ve Din Görevlileri ve aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, 15 Temmuz 2016 günü hain darbe girişiminin püskürtülmeye başladığı o anlarda olduğu gibi yine Din Görevlileri Ulucami Müezzini Hasan Çakmak ve Akşemseddin Cami İmam-Hatibi Sefa Kırcı'nın okuduğu Salalarla program başladı.

İL MÜFTÜMÜZ DR. AHMET AKIN : "DİNİ KULLANAN HAİN ÖRGÜTÜ İYİ ANLAMAK VE ANLATMAK TÜM DİN GÖREVLİLERİNİN VAZİFESİDİR"

Programın açış konuşmasını yapan Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, 15 Temmuz Darbe girişimi ve din istismarı ile bilgiler vererek  "Dini kullanan hain örgütü iyi anlamak ve anlatmak tüm din görevlilerinin vazifesi olmalıdır." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Abdülazizoğlu'nun moderatörlüğünde başlayan seminerde Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Yazıcı, Yozgat Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, FETÖ Terör örgütünün 15 Temmuz hain darbe girişimi ve diğer terör örgütleriyle ilgili "Din İstismarı ve Mücadele" konuları anlatılırken, 15 Temmuz Gazisi İmam-Hatip Yavuz Yanmaz ise 15 Temmuz hain darbe gecesi İstanbul Şehitler Köprüsündeki verilen şanlı mücadeleyi ve o geceye dair yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

15 Temmuz Hain Darbe Gecesi ve FETÖ Terör Örgütüyle ilgili çeşitli sinevizyon gösterimlerininde yapıldığı programda FETÖ, DEAŞ vb. terör örgütlerinin nasıl Din İstismarı yaptıkları ve bunlara karşı nasıl önlemler alınacağı katılımcılara ayrıntılı olarak anlatıldı.