25.06.2018

'CAMİ'DE ÇOCUK SESİ, VATANIMIN NEŞESİ'

Yaz Kur'an Kursları Açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm camii ve kuran kurslarında yaz tatili boyunca Kur’anı Kerim, siyer, ibadet, ahlâk ve dini bilgilerin verileceği Yaz Kur’an Kursları 25 Haziran 2018 Pazartesi günü itibariyle açıldı.

Yaz Kur’an Kursları’nın başlaması nedeniyle Merkez Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde bir program düzenlendi.

'CAMİ'DE ÇOCUK SESİ, VATANIMIN NEŞESİ'

İl Müftü Vekili Abdullah Pamuklu, ‘Cami de Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi’ sloganıyla başlatılan Yaz Kur’an Kurslarına tüm çocuklar davet etti.

Etkinliğe İl Müftü Vekili Abdullah Pamuklu, Din Eğitimi ve Hizmetleri Şube Müdürü Abdullah Salman, Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, Çorum Erol Olçok İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Tokgöz, Din Görevlileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Emre Camii Müezzini Murat Küyük'ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, yine İmam Hatip Tatbikat Cami öğrencilerinden Mahmut Esad Bolat'ın örnek Kur'an-ı Kerim okumasıyla devam etti.

‘Kur'an-ı ve Efendimizin Örnek Hayatını Çocuklarımızın Saf ve Temiz Di'malarına, Mermere İşler Gibi Nakşedeceğiz’

İl Müftü Vekili Abdullah Pamuklu, Kur’an’a ve sünnete önem verilmesini gerektiğini belirterek, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz" diyen Pamuklu, Yaz Kur'an Kurslarının öneminden bahsetti. Çocukların dini doğru kaynaktan en iyi şekilde öğrenmeleri noktasında Müftülük olarak her türlü gayreti gösterdiklerini söyledi. Velilerin de çocuklarını Yaz Kur'an Kurslarına göndermelerini istedi.

Müftü Vekili Pamuklu, "Yaz Kur’an Kurslarını çocuklarımız için bulunmaz bir fırsat bilelim. Cenab-ı Allah bizlere ilk emrinde 'OKU' diye buyuruyor. Yine Peygamberimiz (s.a.v.) bir hadis-i şeriflerinde 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerdir.' buyuruyor. Yaz kuran kurslarımız da bu anlamda bizim için bir milat olmalı. Çocuklarımızın temiz, saf di'malarına aynen mermere işler gibi Kur'an-ı Kerim'i nakşedeceğiz. Çocuklarımızın gönüllerini, zihinlerini, Peygamber (a.s.)'ın ahlakıyla doldurmaya gayret edeceğiz. Eğer ki dolduramazsak birileri çocuklarımızın di'malarını yanlış bilgilerle doldurur ve bizlerde nasıl olduğunu dahi anlamadan çocuklarımızı elimizden uçup giden kuş misali kaybetmiş oluruz. İşte bu yüzden Rabbimizin Kur'an-ı Kerimdeki emri gereği kendimizi ve çocuklarımızı yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten korumamız gerekiyor. Biz aileler çocuklarımıza bu eğitimi veremezsek hiçbir zaman onlardan şunları talep etmeye hakkımız yoktur. Bizim de yavrumuz, evladımız Hz. Yusuf gibi güzel olsun, Hz. İsmail gibi annesini ve babasını seven ve itaat eden olsun, Peygamber (a.s.)'ın ehli beyt-i gibi olsun gibi diyemeyiz. Bu yüzden çocuklarımıza mutlaka sahip çıkarak onlara adab-ı muaşeret eğitimlerini ve değerler eğitimlerini vermemiz gerekiyor. Bu eğitimlerin en güzel dilimlerinden biride yaz kuran kurslarımızdır.’’ diye konuştu.

Program da İmam Hatip Tatbikat Cami İmam-Hatibi Abdulkadir Tural tarafından programın kapanış duası yapıldı.

Yaz Kur'an Kursları 25.06.2018 tarihinde başlayıp 17.08.2016 tarihinde sona erecek.