05.06.2018

Müftülüğümüz Ramazan Ayında Sözleşmeli İmam Takviyesi Yaptı

İl Müftülüğümüzden Çorum'a Ramazan Ayında Taze Kan

Çorum'da Ramazan Ayı öncesi imamı olmayan camilere atamalar yapıldı.

Mübarek Ramazan Ayının hemen öncesinde Ramazan Ayı hazırlıklarını tamamlayan Çorum İl Müftülüğü, vatandaşların dini vecibelerini yerine getirirken sıkıntı yaşamamaları için Çorum İl ve İlçe Merkezine bağlı köylerdeki kadrosu münhal olan camilere, 107 4/B Sözleşmeli İmam-Hatip ve 43 Geçici İmam-Hatip Görevlendirmeleriyle toplamda 150 Din Görevlisi ataması yapılarak görevlerine başladı.

Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın; "Mübarek Ramazan ayının girmesiyle birlikte yoğun bir mesai yaşayan din görevlilerimiz, vatandaşlarımızın dini vecibelerinin yerine getirmelerinde yardımcı olmaya devam ediyorlar. Ramazan Ayında büyük sorunlarımızdan bir tanesi de kadrosu olmayan camilerimizde imam-hatip bulunmamasıydı. Bizlerde İl Müftülüğü olarak Devletimizin yardımıyla imam-hatibi olmayan camilerimize 4/B Sözleşmeli İmam-Hatip ve Geçici İmam-Hatip Görevlendirilmeleri olmak üzere Çorum İl ve İlçe genelimizde toplam 150 camimize din görevlisi atamaları yaparak bu konuda büyük bir rahatlamayı gerçekleştirmiş olduk." dedi.