27.04.2018

Hayırsever İşadamından Boğazkale'ye 4 Milyon TL'lik Yeni Camii

Hayırsever İş adamı Hacı Kasımoğlu tarafından Boğazkale İlçe Merkezine 400 m2 kapalı alana sahip 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği 2 minareli olarak yapılması planlanan Camiinin temeli dualarla atıldı.

Boğazkale İlçe Merkezinde düzenlenen temel atma törenine İşadamı Hacı Kasımoğlu, Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet AKIN, Boğazkale İlçe Müftüsü Yüksel Çelik, İlçe Daire Müdürleri ve Boğazkale İlçe Sakinleri katıldı.

24 Nisan 2018 Salı günü temeli atılan Camii, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde inşa edilecek olup yaklaşık 4 milyon TL'lik caminin tamamı Hayırsever İşadamı Hacı Kasımoğlu tarafından yaptırılacak.

Temel Atma töreninde konuşan İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, "Böylesi güzel bir hayıra adım atarken sevabına ortak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim de buyurduğu gibi 'Allah'ın mescidlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan kimseler imar ederler' işte öldükten sonrada amel defterinin açık kalmasına vesile olacak bu hizmetin şimdiden hayırlı ve mübarek olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, hayırsever İşadamı Sayın Hacı Kasımoğlu Bey'i bu örnek bağışından dolayı tebrik ediyorum." dedi.