04.04.2018

ÇORUM'DAN HAKKARİ'YE "KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ"

İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Terörden Zarar Gören Yüksekova Camilerini Yerinde İnceledi

Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, "Kardeş Cami Projesi" kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Hakkari-Yüksekova'ya gitti.

Ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinde son yıllarda yaşanan yoğun terör olayları nedeniyle bölgede hasar gören ve kullanılamaz hale gelen camilerin yeniden ibadete elverişli hale getirilmesi, camilerin bulunduğu yerlerde vatandaşlarımıza gerekli desteklerin verilmesi ve karşılıklı dayanışmaların arttırılması amacıyla, Çorum için de Hakkari Yüksekova da bulunan ve kardeş camii olan Muaz b. Cebel Cami'ni yerinde görmek ve irşad hizmetlerinde bulunmak üzere Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, çeşitli İllerden gelen Müftü ve Müftü Yardımcılarıyla beraber Hakkari'ye bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın'a, Edirne İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Okuş, Çankırı İl Müftü Vekili Abdullah Sağır, Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Yüksekova İlçe Müftüsü Şakir Şahin ziyaretlerde eşlik ettiler.

Çorum Kargı Hacıhamzalı olan hemşerimiz Hakkari-Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı'yı makamında ziyaretiyle başlayan programlarına Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ve heyeti, Merkez İhsaniye Camii ve Yüksekova’da bulunan Kardeş Camii Muaz b. Cebel Camii'ndeki programlarıyla devam etti. Akın, İslam'ın birleştiriciliği konusunda vaaz ederek Çorumdan ve farklı İllerden birlikte geldiği heyetle Yüksekova İl ve İlçelerindeki farklı Camileri ve Kur'an Kurslarına bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

İL MÜFTÜMÜZ AKIN : ''BİR MÜSLÜMANIN DERDİ HEPİMİZİN DERDİDİR''

Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Hakkari-Yüksekova da bulunan kardeş camii vaazında şöyle konuştu : "Türkiye de bu kardeşliğe, bu birliğe ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulduğu zamanda bir araya gelmek için gayret gösteriyoruz. Bir Müslüman'ın derdi hepimizin derdidir. O dertle dertleneceğiz, sevinç varsa sevinçleri, üzüntü varsa üzüntüleri de paylaşacağız. Bu ahlak dinimiz olan İslam'ın mayasında vardır, İslam'ın ümmet olma şuurunda vardır. Bizim birbirimizden farkımız yoktur. Örfümüz, âdetimiz, geleneğimiz, kültürümüz ve dinimizle o güzel Peygamberi (a.s.)'in ümmetiyiz. Bölgedeki insanlarımızın dini hasletleri çok yüksektir. Buna çok ehemmiyet ve önem verdiğini görüyoruz. Terörün bölgeye verdiği zarar da ortadadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu güzel projesiyle Çorum'dan Merkez Murad-ı Rabi Ulucamii'miz ve Hakkari-Yüksekova'dan da Muaz b. Cebel Camimiz kardeş cami olmuştur. Çorumlu kardeşlerimiz, Muaz b. Cebel camiine maddi ve manevi yardımlarda bulunmuşlardır. İnşallah hayra vesile olan birlikteliğimizi daim kılmasını Yüce Rabbimizden diliyoruz. Bu güzellikleri ve kardeşliğimizi hem kendimiz yaşayacağız hem yaşadıklarımızı anlatacağız." dedi.

Programlarına devam eden Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Hakkari-Yüksekova İsmet Alkan Anadolu Lisesinde "Gençliğin İmani Problemleri" konulu konferansı verdikten sonra Yüksekova bulunan 04-06 Yaş arası Mahalle Kuran Kursunu da ziyaret etti.

Programın son gününde Cuma sabah namazı buluşmasına daha sonra Cuma vaazına katılan İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ile beraber Hakkari deki Kütüphane açılışına da katıldı. Çorum Müftümüz Dr. Ahmet Akın açılışın ardından Hakkari’den ayrıldı.