03.03.2018

Hıdırlık (Süheyb-i Rumi) Camii tekrar ibadete açıldı

Çorum'un manevi merkezi konumunda olan Hıdırlık (Süheyb-i Rumi) Camii restorasyon çalışmalarının ardından tekrar ibadete açıldı.

Çorum için manevi değeri açısından da büyük önem taşıyan Hıdırlık (Süheyb-i Rumi) Cami dün Cuma namazıyla beraber ibadete açıldı.

Hıdırlık Cami’nin açılışına Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın'ın yanı sıra Siyasi Partilerin Başkan ve temsilcileri, Kamu Kurumlarının Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Cuma namazı öncesi Din Görevlileri tarafından Fetih Suresi, Yasin-i Şerif ve Mevlid-i Şerif okundu.

Cuma vaazını yapan İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, camilerin toplumun dayanışmasına ve dinamik olarak ayakta kalmasına büyük hizmet ettiğini belirterek, “Hıdırlık Camimizde Çorum için tarihi ve önemli bir yer. Buradaki mübarek Sahabe-i Kiram efendilerimiz sayesinde sadece Çorum değil Anadolu’nun değişik yerlerindeki insanlar burayı ziyarete geliyorlar. Vakıflar Genel Müdürlüğü güzel bir restorasyon çalışması yaptı. Camimizin bakım ve onarıma alınmasında büyük emekleri geçen Sayın Valimizden, yine özellikle Milletvekillerimizden, Vakıflar Genel Müdürlüğümüzden kısaca emeği geçen herkesten Yüce Rabbimiz razı olsun. Bundan sonra görev olarak da Hıdırlık’ı manevi anlamda korumak, zenginleştirmek ve içini doldurmakta bizlere düşüyor.” diyerek hep birlikte dua edildi.

Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın yaptığı duasında, Afrin Zeytin Dalı Harekatında bütün şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Sahabe Efendilerimizin manevi huzurunda operasyonun zaferle sonuçlanması için cemaatimizle birlikte 'amin' dedi.