07.12.2017

Devlet Hastanesin de "Mevlid-i Nebi" Programı

Çorum İl Müftülüğü ve Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Manevi Destek Birimi tarafından "Mevlid-i Nebii" programı düzenlendi.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programa, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, Başhekim Çağatay Evrim Afşarlar, Başhekim Yardımcıları Selim Asaroğlu ve Kadir Çetinkaya İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Hastane çalışanları, hastalar ve hasta yakınları katıldı.

Mevlid-i Nebi programında bir konuşma yapan Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın "Programın tertiplenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) alemlere rahmet olarak gönderilmiş örnek bir insandır. O'nun doğumu ile insanlık karanlıklardan aydınlığa kavuşmuştur. Kıyamete kadar da onun bizlere emanet ettiği İslam'ın nuru bütün insanlığı kuşatmaya devam edecektir." diyerek Hz. Peygamber (sav)'in katılımcılara hayatından sağlıkla ilgili örnekler sundu.

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)'in yad edildiği programda Manevi Destek Uzmanı Faruk Özdemir, Akşemseddin Camii Müezzini Ferhat Turhanoğlu, Sarimbey Köyü Camii İmam-Hatibi Hasan Latifoğlu, Kanun Fikret Bilen ve Neyzen Ümit Ölmezcan tarafından katılımcılara manevi bir atmosfer yaşatıldı. Hz. Peygamberin (sav) dünyaya teşrifleri kuranı kerim, salavatlar, ilahiler ve kasidelerle anıldı.

Katılımın yoğun olduğu program Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Manevi Destek Uzmanı Lütfullah Bozok tarafından yapılan duanın ardından son buldu.