26.10.2017

Çorum Müftülüğü, İşitme Engelliler ‘Umre Ödül’lü Bilgi Yarışması Kazananı Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde tüm İllerde düzenlenmesi istenilen “İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması” 25 Ekim 2017 Çarşamba günü yapılmış olup yarışmada dereceye giren  9 yarışmacının ödülleri İl Müftülüğümüzde verildi.

Müftülük makamında düzenlenen ödül törenine İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Müftü Yardımcımız Abdullah Pamuklu, İl Vaizi Ramazan Şen, Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Yöneticisi Ramazan Tarık Gökçe, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İşaret Dili Tercümanı Ömer Albayrak, Ahilyas Kuran Kursu Öğreticisi ve İşaret Dili Tercümanı Esra Şen ve yarışmaya katılan 9 işitme engelli yarışmacı katıldı.

‘ENGELLİLİK ZAHMET DEĞİL RAHMETTİR’

İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, ödül töreni öncesindeki konuşmasında ‘Engelli Olmanın Zahmet değil Rahmet’ olduğuna işaret ederek “Engelli olmanın bir eksiklikten ziyade ilahi bir sınav olduğunu unutmamız gerekiyor. Hele de bu sınavımızı verirken hayatımıza uyum sağlayıp yaşabiliyorsak ne mutlu. Hayat mücadelesinde zahmet çekenlerin en büyük mükafatı alacağına yürekten inanıyorum. Çünkü Rabbimizin emrinde ve Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimizin hadis-i şeriflerinde bu durumlara işaret ediliyor. Unutmayalım ki Bu dünyada her bir birey birer engelli adayıdır ve bu hayat sınavını kazanan herkes Yüce Allah (c.c.)’ın rahmetiyle muamele görecektir.” dedi.

İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın,  ‘İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması’nın tüm İllerde olduğu gibi Çorum Müftülüğü tarafından da düzenlenmesi neticesinde bir engelli vatandaşımızın Umre ödülünü almaya hak kazanması bizleri sevindirdi. Bu vesileyle yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen Müftü Yardımcımız Abdullah Pamuklu’ya, İl Vaizimiz Ramazan Şen’e ve Yarışmaya katılan bütün kardeşlerimizi can-ı gönülden tebrik ediyor, engelli vatandaşlarımızın her zaman ve her konuda yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum.” diye konuştu.

ÖDÜLLER, (TDV) TÜRKİYE DİYANET VAKFI ÇORUM ŞUBESİ TARAFINDAN VERİLDİ

‘İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması’na katılanlara (TDV) Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından ayrıca para ödülleri verildi. Dereceye giren yarışmacıların ödüllerini İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın verirken Birinci Erkan Şanal Umre Ödülü, İkinci Yakup Cürün 500 TL, Üçüncü Mürsel Şarıldar 300 TL olmak üzere diğer yarışmacılara da ayrıca para ödülleri verildi.

Ödül töreni, Müftülük makamındaki çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.