23.10.2017

2017 Hıdırlık Kuran Kursu Genç Hafızları İcazetlerini Aldı

Diyanet İşleri Başkanlığımıza Çorum İl Müftülüğümüze bağlı Hıdırlık Kuran Kursu tarafından düzenlenen ‘II. Dönem Hafızlık İcazet Merasimi’ 22 Ekim 2017 Pazar günü yoğun katılımla Akşemseddin Camii’nde gerçekleşti.

Kuran ziyafetinin sunulduğu programda 37 öğrenci hafızlık belgesini aldı.

Programa Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Erol Kavuncu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Türkiye Diyanet Vakfı İl Temsilcisi Mustafa Ersoy, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayici ve işadamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çorum Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İl Temsilciliği işbirliğinde organize edilen programa, hafız öğrencilerin aileleri de büyük ilgi gösterdi.

HAFIZLIĞIN ÖNEMİNİ ANLATTILAR

Sunuculuğunu Bekir Sayın’ın üstlendiği program, Hafız Yasin Şeker’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında Çorum’da hayata geçirilen ‘Hafızlık Eğitimi Projesi’nin meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Yeni sistem sayesinde öğrencilerin hem okuluna devam ettiğini hem de hafızlık eğitimi alabildiğini anlatan Hüseyin Kır, projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Hafızlığın İslâm dinindeki yeri ve öneminden bahseden İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın’ın ardından vatandaşlara hitap eden  Vali Yardımcısı Azmi Yeşil ise hafız olmanın yanı sıra bu vasfı sürdürmenin de büyük önem taşıdığını vurguladı.

‘KURAN’I YAŞAMALIYIZ’

Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, “Ezberlediğimiz Kuran’ı yaşamıyorsak, hayatımızı gözden geçirmemiz gerekir” dedi.

Kendisinin de Çorum Hıdırlık Kuran Kursu mezunlarından olduğunu belirten Abdurrahman Han, Kuran’ın yaşandığı müddetçe değerini sürdüreceğini söyledi.

Kuran-ı Kerim’i baştan sona ezberleyen kimselere hafız denildiğini hatırlatan Han, “Kuran, hayatı inşaa eder. Bu nedenle yüce kitabımız yaşanmak üzere indirilmiştir. Kuran’ı anlayarak okumalı ve ahlaka dönüştürmeliyiz. Bu genç hafızlar bizlere rehber olsunlar. Allah, Kuran’ın güzel yolundan hiçbirimizi ayırmasın” diyerek sözlerini tamamladı.

KURAN BÜLBÜLLERİNİN İCAZET SEVİNCİ

Kurra Hafız Mustafa Bozduman, Hasan Çakmak, Muhammed Yaşar Şahin’in Kuran-ı Kerim ziyafetiyle devam eden programda tekbirler eşliğinde mihrab da yerlerini alan öğrenciler de sırasıyla birer aşr-ı şerif okudular.

Hıdırlık Kuran Kursu Yöneticisi Abdullah Karaaslan, Kuran Kursu Öğreticileri Ömer Yankun, Ahmet Sağır, Musa Karagöz, Ahmet Kavak, Harun Akbaba, İsmail Çelik ve Yusuf Demirel’in de hazır bulunduğu merasimde Çorum’dan Mustafa Kaan Bağlı, Ahmet Ağır, Bekir Özdemir, Eşref Yasin Can, Mikail Atabek, Emrullah Biçer, Ferhat Seviş, Salih Mutlu Çalıkoğlu, A. Samet Balaban, Yusuf Bünyamin Erci, Bünyamin Topal, Emre Yığmatepe, Muhammet Demirci, Yunus Emre Şanlı, Fatih Gözübüyük, Yunus Emre Dönek, Yusuf Bahri Türker, Çetin Özdemir, Efe Tuhan Ahıshalı ve M. Emre Yakar; Alaca’dan Muhammed Satılmış, Ali Kaplan ve Mesut Küçük; İskilip’ten Nurullah Toprak ve Enes Çelen; Dodurga’dan M. Sait Bozduman ve Emin Kunduz; Osmancık’tan İsmail Çalışkan, Furkan Küçükeskici ve Salih Yılmaz; Oğuzlar’dan A. Samet Yankun, Kargı’dan M. Erdem Alabaş, Mecitözü’nden İsmail Sular, Sungurlu’dan Ceyhun Kayretli, Malatya’dan Vahit Aydın, Ordu Ünye’den A. Samet Karagöz, Kayseri’den Çağrı Maraşlı icazet belgesi aldı.

Bazı kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlerin altınla ödüllendirdiği öğrenciler, hediye ve belgelerini protokol mensuplarının elinden aldılar.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde sabah namazından yatsı vaktine kadar aynı gün içinde tüm şehitler için Kuran-ı Kerim’i hatmeden Hafız Abdulsamed Yankun da düzenlenen programda altınla ödüllendirildi.

M. Vehbi Köklükaya yaptığı dua ile sona eren merasimi izleyen aileler ve bazı vatandaşlar da hafızlara çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Öğle namazının ardından, Hafızlık İcazet Merasimi’ne katılan herkese hayırseverlerin katkılarıyla Hıdırlık Kuran Kursu bahçesinde İskilip Dolması ikram edildi.