12.10.2017

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Din Görevlileriyle Biraraya Geldi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Çorum da görev yapan Din Görevlileri ile bir araya geldi.

Yıldız Park'ta düzenlenen Çorum Belediyesinin ev sahipliğindeki yemekli programa Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Müftü Yardımcılarımız, 13 İlçe Müftülerimiz, Şube Müdürleri, Şefleri, Daire Memurları, İl Merkez ve Köyleri, İlçe Merkez ve Köylerinde görev yapan Din Görevlilerimiz ve Kuran Kursları Öğreticileri ile Diyanet-Sen Temsilcileri, Diyanet Vakıf-Sen Temsilcileri ve Din-Bir-Sen Sendika temsilcileri katıldı.

İlk önce kürsüye gelen Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle verilen yemek programı için Çorum Belediyesine teşekkür etti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün şahsında Çorum Belediyesinin Diyanet alanındaki çalışmalarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurguladı.

İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Diyanet İşleri Başkanlığımızda Çorum Belediyesinin çalışmalarının örnek olarak gösterildiğini söyleyerek Diyanet İşleri Başkanlığımızda bir vesile ile bulunduğumuzda 04-06 Yaş Kuran Kursları ile ilgili ihtiyaçları olduğunu söyleyen Müftülerimiz var. Proje çalışmaları ile ilgili bir bilgi sorduklarında onlara şu söz söyleniyor. ‘Gidin Çorum da bu işler başarıldı. Çorum Belediyesinden ve Çorum Müftülüğünden bu projelere ulaşın’ deniyor. Hamdolsun, bizlerde bunu duyduğumuz zaman mutlu oluyoruz, onur duyuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve İl Müftülüğümüze sürekli telefonla yağıyor ve bizlere 04-06 Yaş Kurs projelerimizin olup olmadığını soruyorlar. Bizlerde rahat bir şekilde Belediyemizin sayesinde diyoruz ki yeni yapılacak kuran kursları projelerimiz var rahat olun. Her vilayetimizde bizim Belediye Başkanımız gibi Başkanlar olursa Türkiye kısa zamanda bu aradaki boşluğu doldurur ve manevi kalkınmayı hızlandırır. Başkanımızın şahsında çalışma arkadaşlarına tekraren teşekkürü bir borç biliyor, Cenab-ı Hak yar ve yardımları olsun diyorum” dedi.

Program da konuşan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi olarak yapımı devam eden ibadethanelerle birlikte 2013 yılından beri cami ve ibadethanelere 135 milyon TL bütçe ayırdıklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana Çorum'da 14 tane caminin yapımını tamamladıklarını belirten Külcü, 2013 yılında çıkan yasa ile belediyelerin önünün açıldığını belirterek, 2013 yılından bu yana Çorum'da 14 tane caminin yapımını tamamladıklarını açıkladı.

'BİZ BU İŞİ AŞKLA VE SEVDA İLE YAPIYORUZ'

Ayrıca 58 caminin abdesthanesini, tuvaletlerini, kubbesini, minaresini, camlarını vb. yerlerini elden geçirdiklerini aktaran Başkan Külcü yaptıkları işi sevda olarak tanımlayarak, bu işin ancak aşkla yapılabileceğini ifade etti.

AKKENT'E 1000 KİŞİLİK YENİ CAMİ MÜJDESİ

Akkent'te ki caminin de yıkılacağı ve yerine 1000 kişilik modern bir cami yapılacağının müjdesini de veren Başkan Külcü, ayrıca 7 mahalle mescidinin yapımının devam ettiğini ve 8.'sinin de Vakıflar Yurdu'nun olduğu alana yapılacağını anlattı.

Camiler sadece topluca namaz kılınan yerler gibi algılanmaya başlandığını dile getiren Külcü, camilerin sadece toplu namaz için kullanılan mekanlar olmadığını ifade etti.

'ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ CAMİLERDE GÖREMEZSEK GELECEĞİMİZDEN KORKMALIYIZ'

Konuşmasında ayrıca çocukların camiye alınmaması gerektiği ile ilgili açıklama yapanlara da sert cevap veren Külcü, çocukların ve gençlerin camilerde olmazsa gelecekten korkulması gerektiğini belirterek; "Çocuk gülecek, oynayacak yaramazlık yapacak nereyere götürürsen götür onları yapacak ama dikkat etmemiz gereken bir şey var  o çocuğu sürekli parka götürürseniz parkta gördüklerini yapar, televizyon izletirseniz televizyonda gördüklerini yapar, camiye götürürseniz camide gördüklerini yapar. Televizyonlarda görüyoruz. Hiç İslam ahlakı, geleneği ile örtüşmeyecek şekilde çocukları camiye gelişini eleştirenler oluyor. Onları camiye getirdiğiniz gibi onların anlayacağı dilden konuşma mecburiyetimiz var. Bu çocuklar, gençler bizim geleceğimiz. Bu camilerde çocuklar olmazsa, bu camilerde gençler olmazsa o zaman kaygılanmamız lazım, geleceğimizden korkmamız lazım." ifadelerine yer verdi.