06.10.2017

Prof.Dr. Seyfettin ERŞAHİN, “Cami, Şehir ve Medeniyet” Konferansı Verdi

Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Din Görevlilerine yönelik 'Cami, Şehir ve Medeniyet' konulu konferans programı 05 Ekim 2017 Perşembe günü Devlet Tiyatro salonunda gerçekleştirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Seyfettin Erşahin'in yanı sıra Çorum Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Müdürleri, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, 13 İlçe Müftülerimiz, Müftülük Daire Müdürleri, Şefleri, Memurları ve Çorum Merkez ile Köylerinde görev yapan bay ve bayan Din Görevlileri katıldı.

Program, Çorum Merkez Ulucamii Müezzini Hasan Çakmak’ın okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Cami, Şehir ve Medeniyet” konulu sinevizyon gösterisinin izlendiği konferansın açış konuşmasını İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın yaptı.

Yoğun katılımın olduğu programda İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, camiler haftası dolayısıyla Çorum'da görev yapan bütün din görevlilerinin haftalarını tebrik etti. Bu yıl Camiler ve Din görevlileri haftasının temasının ‘cami, şehir ve medeniyet’ olduğunu söyledi. Akın, İslam da Caminin, Şehirin ve Medeniyetin Merkezinde Caminin yeri vardır. Caminin bireyin kulluk, sorumluluk ve güzel ahlak bilincinin oluşmasında önemli olduğunu ifade etti.

Bir konuşmada Çorum Vali Yardımcımız Sayın Azmi Yeşil yaparak bazı özel günlerin kutlanmasının kendisini huzursuz ettiğini belirtti. Azmi Yeşil, camilerin ifade ettiği anlamı da bilmenin önemli olduğunu kaydetti.

Programda Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Erşahin konferans verdi. Türkiye, en yüksek cami oranına ulaştı. Erşahin, Türklerin Anadolu’ya gelişinden bu güne kadar en yüksek cami oranına şuan ulaşıldığını söyledi. Seyfettin Erşahin, Çorum ilinin cami oranında Türkiye Ortalamasından çok üstünde olduğunu ifade ederek İslam dünyasında dikey mimari heyecanı yaşandığını sözlerine ekledi.

Program sonunda  Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Erşahin’e Çorum Vali Yardımcımız Sayın Azmi Yeşil hediye ve çiçek takdiminde bulundu.