03.08.2017

Seydim Köyü’nün Camii Minareleri Göz Kamaştırıyor

Seydim Köyü’nde yaşayan vatandaşlar el birliği içerisinde köyde bulunan iki caminin minarelerini restore ettirdi. Kâbe-i Muazzama Şerefeli minareleri örnek alınarak yapılan minareler, görselliği ile göz kamaştırıyor.

BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARINA MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE BÜYÜK DESTEK VERDİ

Seyit Murat Camii ve Yukarı Kubbeli Camii olmak üzere Seydim Köyü’nde iki cami bulunuyor. Her bakımdan yıpranmış ve uzun yıllardan beri bakım ve onarıma muhtaç halde olan her iki caminin minaresi köyde yaşayan vatandaşlar ve Çorum Müftülüğünün de vermiş olduğu destekle bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

ÇORUM BELEDİYESİ ve SEYDİMLİLER SEFERBER OLDU

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Seydim Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Seydim Köyü Muhtarlığı ve Yukarı Kubbeli Cami İmam-Hatibi Cezmi Durmuş başta olmak üzere,  köyün ileri gelenleri seferber olarak her iki caminin de bakım ve onarım çalışmalarını el birliği ile yaptılar.

450 BİN TL’LİK HARCAMA YAPILDI

Bakım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi veren Seydim Köyü Yukarı Camii İmam Hatibi Cezmi Durmuş, Seydimlilerin ibadethaneleri için büyük fedakârlıklar gösterdiklerini belirterek, bakım onarım çalışmalarına 450 bin TL harcandığını söyledi.

‘ÖRNEĞİ ÇORUM’DA YOK’

Minarelerin projelerinin özenle hazırlandığının da altını çizen Cezmi Durmuş, “Köyümüzün her iki Cami ve Minarelerini yeniden elden geçirmek istedik. Minarelerimizin projesi özenle hazırlanmış olup bir örneği dahi Çorum’da bulunmamaktadır.” dedi.

MİNARELER ESTETİK BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞTU

Durmuş, çalışmalar sonucunda estetik bir görüntüye kavuşan minarelerin her yağmur yağdığında kendini yeni boyamış gibi görüntü verdiğini ve tadilat yapılmadan 250 yıl minarenin görüntüsünün değişmeyeceğini vurguladı.