24.07.2017

Genç Müsiad ile İşbirliği Protokolü İmzalandı

Çorum İl Müftülüğü ve Müsiad Çorum Gençlik Kurulu (Genç Müsiad) arasında “Bu Yaz Camideyim” projesi kapsamında ödül dağıtım iş birliği protokolü imzalandı.

Müftülük makamında gerçekleşen protokole imza törenine İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Müsiad Çorum Gençlik Kurulu Başkanı Ahmet Burak Boyraz, Genç Müsiad heyeti, Personel Şube Müdürü Servet Türkoğlu ve Eğitim Uzmanı Rahmi Güccan katıldı.

Müsiad Çorum Gençlik Kurulu Başkanı Ahmet Burak Boyraz, üç yıldır İl Müftülüğü ile birlikte çalıştıklarını, yaz kuran kursu öğrencilerine yönelik yapılan projelerden büyük bir memnuniyet duyduklarını ve bu yıl da öğrencilere teşvik edici mahiyette hediyeler takdim edeceklerini ifade etti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, “Dini ve Ahlâki Değerler eğitimi ile Kur’an Öğretiminin erken yaşlarda verilmesi, çocukların şahsiyet oluşumunda ve soysal kültürel kimlik gelişimindeki etkisi, çocuğun bu dönemde ahlak ve inanç muhtevalı eğitimini ihtiyaç haline getirmektedir. Çocuğun dini nitelikli bilgi ve merakının gelişi güzel bir şekilde cevaplandırılması veya cevapsız bırakılması ileriki yaşlarda din ile alakalı bir takım olumsuz düşünce ve davranışların oluşmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla çocukların ihtiyacı olan dini eğitiminin hedef kitlenin temel özellikleri göz önünde bulundurularak pedagojik ilkeler çerçevesinde verilmesi gerekmektedir. Bu protokolle çocukların gelişim özellikleri dikkate alınarak Kur’an öğretimi ve Dini Bilgiler eğitiminin teşvik edilmesi; yarışma sonunda dereceye girecek ilk on-yirmi öğrenciye verilecek cazip ödül ve hediyeler vesilesiyle öğrencilerimizin kurslara devamının sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca, Protokol ile öğrencilerimizin manevi ve kültürel gelişmelerine katkıda bulunmak hedeflenmektedir.” diye konuştu.

İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, yaz kuran kurslarına verdikleri destekten dolayı Genç Müsiad ve Yönetim Kurulu Üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederek kendilerine Kur’an-ı Kerim hediye etti.