14.07.2017

Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri 15 Temmuz Şehitlerini Andı

15 Temmuz hain işgal girişiminin yıldönümü nedeniyle Beytepe Cami’nde program düzenlendi. Dün gerçekleşen programı Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

SERT: İSLAMİYET, ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞACAK

Kur’an-ı Kerim tilaveti işleyen etkinlikte konuşma yapan Beytepe Camii Müezzini Rıfat Sert, İslam aleminin ne zaman ayağa kalkmak istese bazı mihrakların hep engel olduğunu dile getirerek, “İslam âlemini Osmanlıyı parçalayarak düşürdüler, dağıttılar. İslam âlemi yeniden ayağa kalkmak istese bazı mihraklar takoz oldular ve İslam âleminin yeniden şahlanmasına hep engel oldular. Irak’ta, Suriye’de böyle oldu. Türkiye’de de denendi ama muvaffak olamadılar. İslamiyet eski günlerine ülkemizin vesilesiyle kavuşacak diye ümit ediyoruz. 15 Temmuz’da milletimiz bunu gösterdi.” ifadelerini kullandı.

PAMUKLU: DİNİ KULLANARAK HAİNLİK YAPTILAR

Sert’ten sonra kürsüye gelen Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu da, FETÖ’nün yıllardır dini kullanarak hainlik yaptığını belirterek, “Devletten alınan maaşla, devletin tankıyla, uçağıyla, devletten alınan imkânlarla o devletin halkına kurşun sıkacak, bomba atacak bir ihanet daha hiçbir devlette görülmemiştir. 79’lu yıllardan itibaren bu hainliği yapan oluşum maalesef dini ve dini materyalleri kullandı.” dedi.

‘TÜRK BİRLİĞİ KURULACAK’

Avrupa Birliği’nin bahane, Türk Birliği’nin de kurulacağını vurgulayan Pamuklu konuşmasını, “Allah da bunu bize gösterir. İslam’ın temsilcisi olan müslümanları temsil eden tek güçlü İslam devleti Türkiye’dir. Bizler evlatlarımızı bu vatan ve bu bayrak için kutsal değerler uğrunda canını feda etmesi için her zaman yetiştirmişizdir. Çanakkale ruhu budur. Birileri o ruh gitti dedi ama elhamdülillah o ruhun gitmediğini 15 Temmuz’da gördüler ve o ruhta destan yazdı. Çanakkale destanı kadar değeri vardır 15 Temmuz destanının.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Beytepe CamiYaz Kur'an Kursu öğrencileriBeytepe Camii Müezzini Rıfat Sert’le birlikte ‘Şehitler Ölmez’ isimli eseri söylediler.

Beytepe Camii İmamı Osman Arar ile Osman Şen’in okuduğu selanın ardından program sona erdi.