08.03.2017

ADRB Kur’an Kursu Seminerleri Devam Ediyor

24 Mart 2017 tarihinde Şehit Mustafa Avcu Kuran Kursunda 4-6yas ogrenci velilerine "ihsan" konulu seminer sunan İl Vaizi Necla Yılmaz "İhsanin, iyilik, güzellik, uygun ve güzel olanı en güzel şekilde yapmak demek olup aslında Allah’ın huzurunda olduğunun bilinciyle kulluk vazifelerini yerine getirmek olduğunu ve bunun en güzel örneği olan Peygamberimizden (a.s.) örnekler vererek konuşmasını tamamladı.

23 Mart 2017 tarihinde Karakeçili Kız Kuran Kursunda, 30 Mart 2017 tarihinde ise Ceritoğlu Camii Kız Kuran Kursunda "Karakter Egitimi" konulu seminer veren İl Vaizi Necla Yılmaz "Bir bireyin  kendine özgü yapısı olan karakterin,bireyi baskalarindan ayiran ve bireyin davranışlarını belirleyen ana ozellik oldugunu; dolayısıyla hem ebeveynlerin hem de eğitimcilerimizin çocuklarımıza, doğruluk-adalet-yardimseverlik-başkalarına saygı-çalışkanlık ve cesaret gibi değerlerin öğretilmesi gerektiğini vurguladı. Aile çocuğun ilk sosyal deneyimlerini kazandığı ortam olması hasebiyle etrafında yaşayan örneklerin olmasının önemini örneklerle anlattı.

İlimiz Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğünün Regaib kandili münasebetiyle 30.03.2017 perşembe günü öğle namazından sonra Garantievler Camiinde düzenlenen kandil programında konuşmacı olarak İl Vaizi Necla Yılmaz katılmıştır.