10.10.2018

Bahçelievler Kuran Kursu Hafizeleri İcazetlerini Aldı

Bahçelievler Hafızlık Kız Kuran Kursunda Hafızlığını tamamlayan 25 öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Çorum İl Müftülüğüne bağlı hizmet veren Bahçelievler Hafızlık Kız Kuran Kursu öğrencileri için taç giyme merasimi 06 Ekim 2018 tarihinde Devlet Tiyatro Salonunda gerçekleşti.

Bahçelievler yatılı Hafızlık kız Kuran Kursu tarafından hazırlanan merasime, Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet  Akın, İl Müftü Yardımcısı Yıldız Üveyik,  Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir  ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir selamlama konuşmasını yapan Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Bahçelievler Hafızlık Kuran Kursundan mezun olan hafızlık öğrencilerini tebrik ederek 2018 hafızlık tespit sınavında dereceye giren ve yüksek başarı gösteren Hayrunnisa Kula isimli öğrenciyi de ayrıca tebrik edip öğrenciye hediye takdiminde bulundu.

Program daha sonra hafızlık yaptıran Kuran Kursu Hocalarının genç hafızlık öğrencilerine taç giydirmesiyle devam etti. Hafızlık taçlarını giyen 25 öğrenciye Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi  ve Hayırsever İşdamı Mustafa Yağlı tarafından çeyrek altın hediye edildi. İcazet programın da davetlilere aşr-ı şerifler, şiirler, ilahi dinletileri ve hafızın günlüğü isimli tiyatroyla gösterimi de yapıldı.