26.09.2018

4-6 Yaş Kuran Kurslarında Eğitim-Öğretim Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi" kapsamında Çorum merkezde açılan 15 adet 4-6 Yaş Kuran Kursların da eğitim-öğretim sezonu başladı.

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Çorum İl Müftülüğüne teslim edilen 4-6 Yaş Mahalle Kuran Kursları, 24 Eylül 2018 tarihinden itibaren eğitim-öğretim hayatına başlamış oldu.

İl Müftülüğümüzden verilen bilgiye göre kurs başvurularının yoğun bir şekilde gerçekleştiği ve mümkün olduğunca vatandaşların taleplerinin karşılandığı belirtildi.

4-6 yaş arası temel din eğitiminin verildiği kuran kurslarının bir kursunda sabah ve öğlenci gruplar olmak üzere toplam 6 sınıf açılmış olup her bir sınıfta 18 minik öğrenci okul öncesi eğitimi alıyor. Bu yıl 4-6 yaş kuran kurslarında yaklaşık toplamda Bin (1000) öğrenci eğitim-öğretim görüyor. 72 aya kadar doğumlu olan öğrencilerin kurs kayıtları alınırken yıl içinde öğrenciler; 'Değerler Eğitimi'-'Kuran-ı Kerim'-'El Becerileri' konularında ve 'Oyunlar' ile eğitim alıyorlar.

15 adet merkez mahallelerinde açılan kurslar ise şöyle ; Şehit Habib Gökçe Kuran Kursu, Şehit Mustafa Avcu Kuran Kursu, Şehit Ali Karslı Kuran Kursu, Şehit Ömer Faruk Darbaş Kuran Kursu, Şehit Emre Beker Kuran Kursu, Hz. İbrahim Cami Kuran Kursu, Hz. Ömer Cami Kuran Kursu, Buharaevler Cami Kuran Kursu, Mimar Sinan Cami Kuran Kursu, Kevser Cami Kuran Kursu, Köroğlu Cami Kuran Kursu, Manas Kuran Kursu, Hicret Cami Kuran Kursu, Şenyurt Altınevler Cami Kuran Kursu, Namazgah Kuran Kursu.