21.05.2018

Bişkek Cad. Yeni Mahalle Mescidi Dualarla İbadete Açıldı

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bişkek Cad Mahalle Mescidi Mescidi Ramazan Ayının ilk cuma namazında dualarla ibadete açıldı.

Çorum Belediyesi tarafından halen tefrişat çalışmaları devam eden 7 adet mahalle mescidlerinden Bişkek Cad Mahalle Mescidi ile beraber Slimkent, TOKİ ve Dr. İlhan Gürel Mahalle Mescidleri Ramazan ayı içindeki ilk cuma namazı ile ibadete açılmış oldu.

Buharaevler Mahallesi Bişkek Caddesi Manas Parkı karşısındaki yeni mahalle mescidinde gerçekleşen açılış törenine Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir ve Turhan Candan, Buharaevler Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, Belediye Özel Kalem Müdürü İrfan Yiğit, Etüt ve Proje Müdürü Köksal Çöldaş, bazı daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılış kurdelesini İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın ve Buharaevler Mahalle Muhtarı Abdulkadir Erdoğan’la birlikte kesen Çorum Belediye Başkanı Gül’e çiçek takdim edildi.

İL MÜFTÜMÜZ DR. AHMET AKIN: ‘ÇORUM BELEDİYESİ ÖRNEK BİR BELEDİYE’

Cuma namazının ardından gerçekleşen açılışta konuşan Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Kuran Kursları, cami ve mescitler yaptıran Çorum Belediyesi’nin din hizmetleri alanındaki çalışmaları ile Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

4-6 Yaş Kuran Kursları, Prof.Dr. Hayreddin Karaman İmam Hatip Külliyesi Abdulhamid Han Camii, Akşemseddin Camii ve mahalle mescidlerini halkın hizmetine sunan Çorum Belediyesi’nin takdir topladığını anlatan İl Müftümüz Akın, “Şehrimize böylesi hizmetler yapanlardan Allah razı olsun. Belediye Başkanımız’ın şahsında tüm belediye çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ GÜL: ‘HALKIMIZIN DUASI YETER’

Vatandaşların dini vecibelerini yerine getirdikleri camilerin şehirlerin merkez noktaları olduğunu belirten Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül,semt mescidlerininse mahallelerin merkezi konumunda bulunduğunu söyledi.

Halktan aldıkları yetki doğrultusunda Belediye imkanlarıyla cami, mescit ve Kuran Kursları yaptırdıklarını anlatan Zeki Gül, “Yeni ibadethaneler yaparken daha önce yapılmış camilerimizin de ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İlçelerimize de bu alanda yardımcı olmaya gayret ediyoruz” dedi.

“Biz bu hizmetleri yerine getirirken halkımızdan beklentimiz sadece dua. İnşallah dualarla Belediyemiz’in imkanları bereketlenecek ve yeni yatırımlara hep birlikte imza atacağız” diyen Gül, “Başkan Yardımcımız Alper Zahir Bey başta olmak üzere emeği geçen arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın tarafından Siyonist İsrail'in işgali altındaki Kudüs ve Filistin halkı için de dua edilerek cami cemaatiyle birlikte yeni caminin açılış kurdelesi kesildi ve yeni bir mahalle mescidi daha ibadete açılmış oldu.